Ostrá Horka, Obřany a Hády

Publikováno 12. 5. 2015 (témata: foto)

Dnes jsem využil odpadnuvší přednášky k tomu abych si udělal dopolední výlet do severovýchodního okolí Brna. Počasí bylo velmi pěkné teplé a až letní, takže procházka to byl příjemná a i fotografie se myslím celkem vydařily.

Hned ráno jsem se vydal na rozhledu na Ostré horce v Soběšicích, kde už jsem byl mnohokrát, ale vždy za špatného počasí nebo bez foťáku. Dnes jsem to tedy napravil, viditelnost sice nebyla ideální (bývá vidět až Pálavu), ale i tak to stálo za to.

Dále jsem se vydal po žluté turistické cestě mezi všudypřítomnými řepkovými poli směrem do Obřan, kde jsem chtěl nafotit Obřanskou stráň, což je chráněná přírodní památka nad železniční tratí a ohybem Svitavy na samém konci Obřan. Jedná se o vcelku malou oblast ve svahu, kde je pěkná kvetoucí louka a na okrajích také kvetou šeříky. Trochu mi to připomíná Pálavu v hodně malém provedení.

Pak jsem již pokračoval po cyklistické stezce a přes seřazovací nádraží v Maloměřicích k Hádeckému lomu, kde jsem byl poměrně příjemně překvapen tím jak moc to tam kvete, především jakési fialové květiny přímo na kamenité planině lomu jsem nečekal.

stáhnout fotky